Menu

Vissen

De Westerwoldse Aa is een water dat, naast roofvis, ook karper, brasem en voorn rijk is. Een trailerhelling is vlakbij de camping, in de haven van Wedderveer. Gebruik van deze helling is gratis. De Westerwoldse Aa is ook zeer geschikt om vanuit de boot te vissen.

Sportvissers

Sportvissers hebben genoeg aan een vispas, deze krijgen ze wanneer ze lid zijn van een vereniging die aangesloten is bij de Hengelsport Federatie. Ze mogen dan vissen met 2 hengels en alle toegestane aassoorten. Ook is het mogelijk bij de ANWB een vispas te kopen, de kosten zijn verschillend en ligt aan soort vispas.

Toeristische vissers

Toeristische vissers kunnen bij de receptie een dagvergunning voor € 5,00 of een weekvergunning voor € 17,50 kopen. Kinderen tot 12 jaar betalen alleen € 0,25  administratie kosten voor de vispas. 

Op www.visplanner.nl zie je waar gevist mag worden in de omgeving van camping Wedderbergen. Meer informatie vind je op www.vissen.nl

Op aanvraag organiseert Visgids Groningen dagtochten vanaf de camping voor gasten die op roofvis willen vissen vanuit een perfect ingerichte visboot.

Op karpers kan gevist worden in:
Het nabij gelegen Weddermeer | Sassenhein Noord (Haren)

Daarnaast zijn er nog tal van andere gebieden in Westerwolde waar gevist kan worden.

Omgeving overzicht